Toertuin
Een educatieve doe- en ontdektuin.

De Toertuin

De Toertuin is een educatieve doe- en ontdektuin. Een tuin waarin de kinderen alleen of in groepjes opdrachten uitvoeren. De Toertuin is ook een plek waarin de pauze wordt gespeeld. Je kunt je er prachtig verstoppen of gewoon met een vriendje of vriendinnetje aan de picknicktafel zitten kletsen.

Het hele jaar door moet er iets te ontdekken zijn in de Toertuin. Verwacht geen keurige bloemen- of groentetuin waarin geen onkruid groeit. Onkruid is immers ook een plantje! Enne… beestjes krijgen bij ons (bijna) vrij spel!

Wie werken er eigenlijk in de Toertuin?

In de tuin wordt gewerkt door ouders en leerkrachten. Zij vormen de Toertuinwerkgroep. Het zijn enthousiaste mensen die zich bezig houden met het onderhouden van de tuin. Daarnaast houden de leerkrachten zich bezig met het maken van natuurlessen en het verzorgen van educatief materiaal.

Wonen er alleen beestjes of misschien toch ook nog kabouters?

Wanneer is de tuin open?
De tuin is open onder schooltijd. Na schooltijd is het niet de bedoeling dat er in de Toertuin wordt gespeeld.

Lente in de Toertuin

Activiteiten

In november 2013 heeft de school van de Stichting Flevolandschap 3 hoogstam fruitbomen mogen ontvangen. Groep 3 van juf Marja heeft deze bomen in de Toertuin mogen zetten. Twee leerkrachten hebben vervolgens bij het Flevolandschap een cursus fruitboom snoeien gehad. En nu maar wachten op de eerste oogst van onze appel, peer en kers!

Foto’s

Nieuwsbrief inschrijving
Vul uw e-mail adres om zich aan te melden.